måndag 30 mars 2009
nässelsoppa
våren första nässlor är plockade, och soppan både kokt och uppäten.
känner att jag måste dela med mig av detta vårprimörsrecept!
UMBRAs godaste nässelsoppa:
4 pers
- 4 potatisar
- ca 1 liter plockade nässlor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 bit morot i slantar
- 0,5 l buljong
- örtsalt
- grädde, creme fraiche, 1 dl av var
- koka potatisen.
- fräs lök, morot och vitlök i olivolja
- låt koka en stund med buljong.
- i med nässlor, koka 1-2 min.
- mixa. örtsalta
- creme fraiche och grädde.
- pressa nu i potatisen.
- toppa med klippt gräslök.
- servera med kokta ägghalvor.
- NJUT!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
men det måste väl vara dom finaste små små nässlorna....väl värt att bränna sig lite för;)
SvaraRaderaÅh, mina fingertoppar är alldeles domnade..
SvaraRaderaSer du inte nässlan bland blommorna? Visst ett fint nässelställe?
den ska jag testa! snart har till och med nässlorna tittat upp här i 'norrlad' :)
SvaraRaderatänk, tillåmed däruppe..!
SvaraRaderaklart du ska göra, är supergott. Vi har gjort och ätit idag med.
Muuums, inget går upp emot mors nässelsoppa med några kokta ägg.
SvaraRaderapuss petter från mor..
SvaraRadera